A picture

Výber jazyka

  • sk
  • en

Navigácia

Obsah

K PRIHLÁSENIU NA TRVALÝ POBYT JE OBČAN POVINNÝ PREDLOŽIŤ:
 
  • platný občiansky preukaz, za dieťa do 15 rokov predkladá jeho zákonný zástupca rodný list tohto dieťaťa
  • doklad o vlastníctve alebo spoluvlastníctve nehnuteľnosti - výpis z listu vlastníctva, rozhodnutie o povolení vkladu do katastra
  • písomné potvrdenie o súhlase s prihlásením občana na trvalý pobyt s osvedčeným podpisom vlastníka alebo všetkých spoluvlastníkov nehnuteľnosti, (prípadne sa dostaviť spolu s vlastníkom nehnuteľnosti)
 
     Toto potvrdenie sa nevyžaduje, ak:
 


 

  • ide o prihlásenie vlastníka alebo spoluvlastníka,
  • ide o prihlásenie nájomcu, ak má nájomnú zmluvu uzavretú s vlastníkom alebo so všetkými spoluvlastníkmi na neurčitú dobu,
  • ide o prihlásenie manžela alebo nezaopatreného dieťaťa vlastníka, spoluvlastníka alebo nájomcu podľa bodov  alebo ak
    vlastník alebo všetci spoluvlastníci budovy alebo jej časti a nájomca, ak je budova alebo jej časť v nájme, potvrdia svojím podpisom na prihlasovacom lístku na trvalý pobyt súhlas s prihlásením občana na trvalý pobyt pred zamestnancom ohlasovne.
K PRIHLÁSENIU NA PRECHODNÝ POBYT JE OBČAN POVINNÝ PREDLOŽIŤ:
 
  • platný občiansky preukaz, občan SR trvalo žijúci v zahraničí predkladá namiesto občianskeho preukazu platný cestovný doklad Slovenskej republiky
  • doklad o vlastníctve alebo spoluvlastníctve nehnuteľnosti - výpis z listu vlastníctva, rozhodnutie o povolení vkladu do katastra - originál k nahliadnutiu
  • písomné potvrdenie o súhlase s prihlásením občana na trvalý pobyt s osvedčeným podpisom vlastníka alebo všetkých spoluvlastníkov nehnuteľnosti
    (Toto potvrdenie sa nevyžaduje, ak vlastník alebo všetci spoluvlastníci nehnuteľnosti a nájomca, ak je nehnuteľnosť v nájme, potvrdí svojím podpisom na prihlasovacom lístku súhlas s prihlásením občana na prechodný pobyt pred zamestnancom ohlasovne.)
 
Poznámka: Prechodný pobyt hlási občan , ktorý sa dočasne zdržiava mimo miesta trvalého pobytu a trváviac ako 90 dní. Predpokladaná doba prechodného pobytu môže byť najviac 5 rokov. 
 
Za vydanie potvrdenia o pobyte sa vyberá správny poplatok vo výške 5 € podľa položky 8 prílohy zákona NR SR č. 145/1995 Z. z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov.